ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου. Μερικά είδη μπορούν να φτάσουν τα 20 χιλιοστά και άλλα, με μέγεθος μόλις 0,08 του χιλιοστόμετρου, μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας.

Συγκεντρώνονται συχνά σε ζεστά και υγρά μέρη όπως τα στρώματα των κρεβατιών μας και τρέφονται με απονεκρωμένα κύτταρα. ‘Αλλα αγαπημένα τους μέρη είναι επίσης τα χαλιά, οι μοκέτες, τα σαλόνια και τα ρούχα μας. Τα περιττώματά τους θεωρούνται ότι είναι από τα χειρότερα αλλεργιογόνα. Εκτός από τα ακάρεα, μέσα στα στρώματα, τα χαλιά και τα κλινοσκεπάσματά μας, υπάρχει μείγμα ακαθαρσιών αποτελούμενο από σκόνη, τρίχες, νεκρά κύτταρα και φυσικά τα περιττώματά τους. Αυτό το μείγμα ακαθαρσιών αποτελεί υπόστρωμα όπου αναπτύσονται μικροοργανισμοί, μύκητες, βακτήρια, μούχλα και πλεονάζοντα ακάρεα.

Κατά τον ύπνο μας λοιπόν, εισπνέουμε ό,τι υπάρχει μέσα στα στρώματά μας και τα μαξιλάρια μας. Όμοια όταν ξεκουραζόμαστε στον καναπέ μας. Οι ηλεκτρικές σκούες δημιουργούν περαιτέρω περιβαλλοντική επιμόλυνση, λόγω της ανακυκλούμενης θερμαινόμενης σκόνης που εκλύουν.

Οι αλλεργιογόνοι παράγονες που βρίσκονται στα περιττώματα των ακάρεων, στη σκόνη και στο μείγμα ακαθαρσιών, έχει αποδειχθεί ότι πολύ συχνά ευθύνονται για:

  1. Αλλεργίες
  2. Άσθμα
  3. Βουλωμένη μύτη – καταρροή – συνάχι
  4. Ατονία – κόπωση
  5. Πρωινό και βραδυνό σπαστικό βήχα
  6. Αϋπνία
  7. Φαγούρα στη μύτη ή και στα μάτια
  8. Χρόνια βρογχίτιδα
  9. Δερματοπάθειες
  10. Δύσπνοια
  11. Ημικρανίες – πονοκεφάλους
  12. Επιπεφυκίτιδα

Όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται με πολύ καλό βιοκαθαρισμό, σε τακτά χρονικά διαστήματα.